Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США закликають Європу взяти більшу роль у відповіді на агресію Росії щодо України

Міністри закордонних справ 29 країн НАТО зібралися 4 грудня у Брюсселі для обговорення відповіді альянсу на морський конфлікт Росії з Україною та для узгодження позицій стосовно долі американсько-радянської угоди про обмеження ракетних арсеналів.

Про це повідомив Голос Америки.

Москва досі відмовляється виконувати міжнародні вимоги про звільнення трьох українських військових суден і понад двадцяти моряків, захоплених Росією 25 листопада біля Керченської протоки.

Представник американської делегації на чолі з державним секретарем Майком Помпео у дорозі до Брюсселя сказав журналістам, що США далі нарощуватимуть вимоги до Москви про повернення українських суден та громадян.

"Ми плануємо на цій міністерській зустрічі працювати з союзниками над шляхом до просування у справі цих екіпажів і кораблів", - сказав представник.

Посадовець наголосив, що у Вашингтоні керченський інцидент вважають російською агресією проти України і закликав європейських союзників виявити лідерство у ситуації, яку американський посадовець назвав “проблемою у власному обійсті Європи”.

"Ми хочемо бачити, як європейські союзники беруть на себе більшу відповідальність за проблему безпекою, що лише за 200 миль від кордону Німеччини, і ми будемо з ними на кожному кроці", - поясний американський представник, вказавши на безпековий, гуманітарний та правовий вимір проблеми, пов’язаний з міжнародними правилами мореплавства.

"Акт агресії в Керченській протоці позначив однозначну ескалацію з боку росіян, бо вони вперше відкрито використовували свої сили і робили це беззастережно", - додав представник державного департаменту у відповіді на запитання журналістів.

Президент Трамп раніше назвав дії Росії причиною скасування переговорів з російським президентом Путіним, що планувалися у межах минулого саміту країн “Двадцятки” в Аргентині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ