Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Стало відомо, хто може очолити штаб "Слуги народу" на Львівщині

Як стало відомо Гал-інфо, Олег Канівець може очолити штаб "Слуги народу" на Львівщині.
Олег Канівець, фото з Facebook сторінки.

У коментарі Гал-інфо Олег Канівець зазначив, що офіційного рішення наразі немає.

Він додав: "Стоїмо на порозі цього".

Він також зауважив, що остаточне рішення буде оприлюднено наступного тижня.

Довідка.

Олег Канівець, народився 3 червня 1963 року в селі Нежухів Стрийського району Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, голова, Благодійний фонд "Добре серце". Отримав вищу освіту у Львівському національному університеті ім. Івана Франка, спеціальність "Оптичні та оптико-електронні системи", фах: інженер-оптик-дослідник.

У 1990 році Канівець був одним із засновників Української християнсько-демократичної партії. Вперше став депутатом у 2002 році, пройшовши у Львівську облраду від партії Віктора Ющенка «Наша Україна». Згодом очолював Помаранчевий штаб Стрийського та Жидачівського районів. За час каденції у Львівській облраді встиг перейти й очолити фракцію «Батьківщини».

Народним депутатом став в 2012-му від «Батьківщини», здобувши перемогу на виборах на 126 окрузі, за результатами голосування він набрав 41,20% голосів виборців. Проте вже через рік зі скандалом вийшов із фракції, за заявою самого депутата це відбулось у відповідь на бездіяльність її керівництва. Після цього Канівець долучився до партії «Громадянська позиція».

Олег Канівець також тривалий час займається бізнесом. На початку 2000-х очолював «Радехівцукор», протягом 2009-2012 років – ЗАТ «Укрнафтобуріння». Згідно з даними YouControl, є співвласником фірми «Вестват», що виготовляє електричне устаткування, будівельної компанії «Укртехнобудінвест», рекрутингової компанії «Ост-вест», підприємств, які виробляють електроенергію, тощо.

Також варто нагадати, що 12 червня 2005 року після трьох телефонних погроз з вимогою припинити політичну активність в обласній раді на Олега Канівця було скоєно замах.

Сам Канівець коментував ситуацію наступним чином: «Тиск іде, мабуть, через те, що ми критично висловлюємося щодо можливої співпраці колишніх представників режиму Кучми з окремими нинішніми керівниками області. Вважаємо неприпустимим намагання працевлаштувати тих, хто займався відкріпними талонами – як в правоохоронних органах, так і в структурах державного лісового господарства».

Як зазначав Канівець в одній з своїх передвиборчих програм, він планує підтримувати вступ України до НАТО, боротися з корупцією, забезпечити справедливий суд, підтримати закони про імпічмент президента, про обмеження депутатської недоторканості, недоторканості суддів та закон про відкликання народного депутата за невиконання своїх зобов’язань. Водночас виборцям 126 округу Олег Канівець обіцяв залучити інвестиції, створити нові робочі місця, розвивати транспортну інфраструктуру, вирішити проблему з вивезенням сміття та ремонтом очисних споруд.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ