Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Standard & Poor’s покращило прогноз за кредитними рейтингами «Кредобанку»

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s переглянуло прогноз за довгостроковим кредитним рейтингом «Кредобанку» за міжнародною шкалою до позитивного, а також підвищило рейтинг контрагента за національною шкалою з рівня uaB+ до uaBB-, повідомила прес-служба ПАТ «Кредобанк».

Довгостроковий кредитний рейтинг за міжнародною шкалою підтверджено на рівні ССС-, а короткостроковий кредитний рейтинг за міжнародною шкалою підтверджено на рівні С. Таким чином, довгостроковий кредитний рейтинг ПАТ «Кредобанк» є одним із найвищих серед рейтингів українських банків від міжнародних рейтингових агентств і лише на одну сходинку поступається суверенному рейтингу України як держави.

Як відзначено в офіційному повідомленні агентства, прогноз за рейтингами «Кредобанку» та рейтинг за національною шкалою було переглянуто з урахуванням того, що банк продемонстрував фінансові показники та якість активів, вищі за середні на банківському ринку, що допомогло йому закінчити 2015 рік з прибутком. Окрім того, позитивно відзначено збільшення статутного капіталу банку, що відбулося у минулому році та збільшило його капітальну базу. 

Аналітики Standard&Poor’s також врахували те, що база депозитів «Кредобанку» є більш стабільною, а динаміка приросту депозитів є більш стійкою, ніж у інших українських банків. Високо оцінено також підтримку банку з боку материнської структури – найбільшого банку Польщі PKO Bank Polski S.A. На думку експертів агентства, «Кредобанк» демонструє сильнішу порівняно з українськими банками здатність протистояти сучасним слабким макроекономічним умовам в Україні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ