Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Старі будинки на вул. Саксаганського, 13, Стецька, 13 та І. Франка, 10 повернулися у власність міста

На сьогоднішній сесії міської ради постановили визнати будинки на вулиці Саксаганського, 13, на вулиці Стецька, 13 і  на вулиці І.Франка, 10, які  перебували в користуванні військових, такими, що є у власності міста Львова. 
 Рішення прийнято на основі Ухвали міської ради „Про питання управління майном міської комунальної власності.” №243 від 27.09. 1999 року, в якій  зазначено, що всі будинки, які збудовані до 1939 року, хоча  і передавалися міськвиконкомом і  райвиконкомом в користування  різноманітним організаціям, належать місту.
„Ці будинки входять до історичної спадщини України. Військові вже не користуються цими приміщеннями, отже вони  знову перейшли в комунальну власність міста. Ці будинки не зможуть перейти у комунальну власність лише тоді, коли буде доведено, що будинки побудовані за кошти військових”, – зазначив „Гал-info” начальник управління житлово-комунального господарства Микола Винничук.
Будинок №13 на вулиці  Саксаганського побудований в стилі неоренесанс  у  1913-1921 рр. Будинок №13 на вулиці Стецька побудований в стилі арт-деко у 1925-1928 рр.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ