Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Степанов: медична реформа врахує інтереси пацієнтів та медиків

Як інформує прес-служба МОЗ, Міністерство охорони здоров’я буде вносити корективи щодо реалізації медичної реформи — на основі “розумного підходу, з урахуванням інтересів як пацієнтів, так і медичних працівників”.
Максим Степанов

Прикладом такого підходу є реформування протитуберкульозної служби в Одеській області протягом 2017-2019 років. Про це Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу.

"За два роки ми домоглися зменшення кількості випадків захворюваності на туберкульоз, зменшення смертності від цієї хвороби, а також того, що Одеська область вийшла на перші позиції за показником вилікуваних від туберкульозу людей. Це той приклад, як треба і як ми будемо реформувати медицину. Має бути розумний підхід з урахуванням інтересів як пацієнтів, так і медичних працівників", — наголосив Максим Степанов.

За словами Міністра охорони здоров’я, загалом за період реформування було скорочено 1045 зайвих ліжок, які були в стаціонарі.

"Звичайно, що під ці ліжка були скорочені і медичні працівники, але всі вони були після того працевлаштовані. Когось було перенавчено, когось – переведено в інший заклад. Людей ніхто не викидав на вулицю", — підкреслив Максим Степанов.

Очільник МОЗ додав, що за час його роботи в Одеській області були також хороші результати щодо процесів лікування від туберкульозу. «Кількість пацієнтів, які отримують лікування від туберкульозу амбулаторно, збільшилась з 35% до 56%, а середній термін перебування в стаціонарі зменшився майже вдвічі – з 98 до 58 діб», — зазначив Максим Степанов.

5 травня Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов оголосив, що МОЗ приступає до виконання доручення Президента України Володимира Зеленського щодо внесення змін до реформи охорони здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ