Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Стокгольмський синдром: Українські борці зробили полюбовне фото з росіянами

Українські борці зробили полюбовне фото з росіянами в Болгарії, - UA-Футбол.

Вони не знають, що ці «брати» вбили вже понад десять тисяч їхніх співгромадян. Їх не цікавить, що ці тварини відібрали в нашої країни частину території. Вони хочуть поїхати у травні на чемпіонат Європи до російського Каспійська. А спортивний міністр їм заборонив. І хоч трісни.

Проте вони, як говорив трохи раніше олімпійський призер Жан Беленюк, ще сподіваються на те, що ситуація зміниться. І хочуть вплинути на свідомість першого патріотично налаштованого спортивного міністра з допомогою ось таких світлин.

Це фото зроблене на Меморіалі Дана Колова і Ніколи Петрова у Софії (Болгарія). На ньому чемно вишикувалися борці вільного і греко-римського стилів з України та Росії. Деякі – в обнімку. Попереду – тренери. З обох боків – етнічні осетини: українці Вадим Тосоєв, Артур Дзиґасов, росіяни Дзамболат Тедеєв, який на початку 90-х виступав за Україну, Таймураз Тіґієв. На сторінці останнього у «Фейсбуку» ця світлина, власне, й з’явилася.

В принципі, осетинських тренерів засуджувати важко. Вони між собою справді брати, під якими прапорами б не виступали.

Але поряд стоїть, скажімо, тернополянин Андрій Антонюк, який мав би ставитися до ситуації адекватніше бодай з огляду на походження. Тим паче, що не так давно мерія міста вручила Андрієві звання почесного громадянина Тернополя.

Цікаві персонажі виринають і в коментарях. Приміром, Данііл Волович пафосно заявляє, що «спортсмєни рєшают вапрос міра і дружби мєжду народамі, апєрєжая політіков. О, спорт ти – мір».

Звісно, що «мір». Особливо коли тітушки тренера з дзюдо Воловича калічили взимку 2014-го людей у його рідному Дніпрі. Від слідства Волович переховується, не то в окупованому Криму, не то на території РФ. І урочисто цитує звідти класиків олімпізму.

Що ж, сподіваємося, міністр Жданов візьме це фото до уваги і запропонує бажаючим квиток в один кінець.

UA-Футбол

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ