Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студентська молодь просить владу вжити невідкладних заходів для забезпечення студентів житлом

Українські студенти просять Міністерство освіти і науки України та Комітет з питань освіти та науки Верховної Ради України вжити невідкладних заходів для забезпечення студентів житлом. Про це йдеться у тексті резолюції, прийнятої учасниками ІІІ міжнародної конференції органів студентського самоврядування “Українське студентство на шляху у Європейський освітній простір”, яка проходила на базі Національного університету «Львівська політехніка». Про це „Гал-іnfо” повідомили у прес-службі Української асоціації студентського самоврядування.
Зокрема, представники Української асоціації студентського самоврядування, Всеукраїнської ради студентів, Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти та науки України та «Студентського братства» просять «невідкладно передбачити виділення “реальних” коштів на реконструкцію існуючих гуртожитків та будівництво нових, внісши відповідні пропозиції до Закону про державний бюджет України на 2007 р.» та «розробити механізми надання довгострокових державних безвідсоткових кредитів для будівництва нових гуртожитків і покращення соціально-побутових умов проживання в існуючих гуртожитках».
Серед чинників, які погіршують ситуацію із студентським житлом, називають недостатнє фінансування будівництва нових та ремонту існуючих гуртожитків, нецільове їх використання, зокрема проживання сторонніх осіб та здачу гуртожитських приміщень в оренду комерційним структурам, застарілу та недосконалу чинну нормативну базу, неефективне господарювання в гуртожитках.
Для подолання корупції в гуртожитках, на думку учасників конференції, поселення та виселення в гуртожитки має відноситися виключно до сфери компетенції органів студентського самоврядування, а тарифи на проживання повинні обов’язково узгоджуватися з органами студентського самоврядування. Студенти нагадують, що размір платні за проживання студентських гуртожитках не повинен перевищувати мінімальний розмір стипендії студента вищого навчального закладу відповідного рівня акредитації (п.2 Наказу Міністерства освіти “Про встановлення граничного розміру плати за проживання в студентських гуртожитках” № 453/362/260 від 21.12.1998).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ