Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Створення „Центру просторового розвитку” Львівської облради є конче необхідним – Ганущин

Питання про створення комунального підприємства Львівської обласної ради "Центр просторового розвитку", яке завтра розглядатиме сесія облради необхідна ініціатива, яка подолає прогалину, пов’язану з браком на Львівщині інституцій, які розробляють містобудівні обґрунтування. Таку думку в коментарі „Гал-info” повідомив заступник голови ЛОДА, депутат Львівської облради Олександр Ганущин.
„Ця ініціатива була висунута профільною комісією з питань планування території, містобудування, архітектури і ЖКГ, – каже Ганущин. – Функціонування підприємства було погоджено з головним управлінням містобудування, архітектури та просторового розвитку Львівської обласної державної адміністрації”.
За словами Ганущина, поява підприємства спричинена браком відповідних установ, які займаються розробкою містобудівних обґрунтувань. „Із 8 інституцій, які функціонували раніше, залишилася одна – „Містопроект”, яка не встигає виконати необхідний об’єм роботи” – каже Ганущин, приводячи приклад Сокаля, де досі немає розробленої необхідної документації.
За словами Ганущина, комунальне підприємство лише на старті буде дотаційним із коштів обласного бюджету, ставши пізніше розрахунковим.
Нагадаємо, завтра, під час сесії ЛОР депутати розглянуть питання про створення комунального підприємства Львівської обласної ради "Центр просторового розвитку", яке має фінансуватися з обласного бюджету.
Водночас, наразі депутати не отримали на руки статуту нового підприємства, за який повинні проголосувати. Водночас, проектом передбачено, що статут затверджуватиме Управління майном спільної власності територіальних громад.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ