Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд над Топазом знову не відбувся через адвокатів

Київський райсуд Харкова знову переніс засідання у справі антимайданівця Гната Кромського, відомого на ім'я "Топаз", через нез'явлення обох захисників. Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Суд над Гнатом Кромським знову перенесено, щоб уникнути порушення права обвинуваченого на захист, через нез'явлення обох захисників", - зазначили в суді.

Наступне зесідання суду призначено на 14 жовтня.

За словами прес-секретаря прокурора Харківської області Віти Дубовик, прокуратура розглядає таку поведінку захисту як спробу затягнути суд.

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня Київський райсуд Харкова переніс на 2 липня засідання у справі Топаза через нез'явлення адвоката, свідків і потерпілих. 2 липня засідання було перенесено на 13 липня через хворобу адвоката, а потім через нез'явлення обох захисників (один на лікарняному після ДТП, другий не з’явився з невідомої причини) розгляд справи було призначено на 23 липня.

Кромського-"Топаза" було затримано 28 березня 2014 року в рамках кримінального провадження за фактом штурму Харківської ОДА. Його звинувачують за статтями "Масові заворушення", "Незаконне заволодіння транспортним засобом", "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

Кромський у лютому був охоронцем Антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним "Топаз". У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для захисту громадян".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ