Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд призначив Порошенку як запобіжний захід особисте зобов'язання

Сьогодні, 19 січня, о 14:00 у Печерському райсуді Києва слідчий суддя Олексій Соколов оголосив рішення щодо обрання запобіжного заходу експрезиденту, народному депутату Петру Порошенку.
фото - Гал-Інфо, Serg Bobra

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід Порошенку - особисте зобов'язання, тобто з'являтись в суд та здати паспорти для виїзду за кордон.

Під судом зібралися кілька тисяч активістів. Громадяни тримали у руках жовто-сині прапори та прапори "Європейської солідарності". Відбувалися виступи зі сцени, встановленої раніше активістами під судом. Рух транспорту Володимирським проїздом не здійснювався.

Однак згодом двічі відбулися сутички між прибічниками Порошенка та правоохоронцями, щонайменше одного активіста затримали.

Суперечка почалася через те, що прихильники Порошенка хотіли встановити пічки - бочки з вогнем, на які хотіли поставити "казани", щоб люди мали можливість погрітися та випити чаю. Правоохоронці попросили цього не робити та спробували прибрати "казани". Активісти намагалися цьому завадити.

Нагадаємо, що 17 січня Порошенко повернувся до України із закордонного відрядження. Того ж дня Печерський райсуд Києва провів майже дванадцятигодинне засідання, за результатами якого оголошення рішення про обрання запобіжного заходу перенесли на 19 січня. 17 січня суд не оголосив рішення щодо запобіжного заходу, суддя не вийшов із нарадчої кімнати.

У ході засідання прокурор просив суд застосувати до Порошенка запобіжний у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ