Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Суди блокують антикорупційні справи НАБУ, - Шабунін

Без антикорупційних судів боротися з корупцією дуже важко. Справи НАБУ з обвинувальними актами антикорупційних прокурорів блокуються зараз на рівні судів. Про 3 листопада під час семінару-брифінгу у Львові повідомив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

За його словами, наразі вже є закінчені розслідування щодо хабарництву і готові обвинувальні акти, але на рівні суду справи блокуються.

«Політична еліта розуміє, що програла контроль над НАБУ та антикорупційною прокуратурою, тому лишилися тільки суди. До кінця листопада у парламенті зареєструють законопроект щодо антикорупційних судів. Він є погоджений з європейцями та американцями, погоджений з чотирма фракціями ВРУ, але чи за нього проголосують депутати? Це залежатиме від тиску громадськості та іноземних партнерів. Сьогодні вся робота НАБУ та антикорупційних прокурорів блокується в судах», - заявив Віталій Шабунін.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, керівник Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя Національного агентства з питань запобігання корупції Оксана Маркеєва заявила, що найбільші проблеми з електронним декларування виникло у суддів. Вони практично саботують цей процес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ