Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Суспільство перестало вірити прогнилим управлінням МВС на місцях, - Луценко про Мукачеве

Успіх поліцейського патруля в столиці може залишитися фасадною реформою, якщо терміново не змінити всю структуру МВС. Про це в ефірі телеканалу «Інтер» заявив народний депутат Юрій Луценко, коментуючи збройний конфлікт у місті Мукачевому на Закарпатті. Повідомив сайт БПП.

«Вже на наступному тижні Кабінет міністрів має призначити позапартійного, фахового начальника Національної поліції, який проведе відкриті конкурси згідно нового закону на посади начальників райвідділів поліції та їхніх заступників. Це мають бути нові люди навіть із числа тих, хто ніколи не служив в міліції. Треба викинути із поліції деморалізованих і корумпованих офіцерів і набрати нових, які будуть боротися за державу і закон, і зупинять розповзання насилля по країні», – наголосив Юрій Луценко.

Він зауважив, що на нарадах у Президента, де були присутні і голова СБУ, і міністр МВС, і секретар РНБО, неодноразово ним особисто піднімалося питання про необхідність реформування МВС. «Часу на роздуми мало. Суспільство перестало вірити прогнилій системі управлінь МВС на місцях», – зауважив політик.

«Для мене очевидним є за останній рік те, що міліція здалася перед злочинністю. В рази збільшилися факти викрадення автомобілів у столиці, викрадення людей, вбивства тощо – ми всі розуміємо, що всі інші цифри є похідними. Сьогодні населення не вірить міліції. І тому приклад патрульної поліції в столиці показує напрямок дій. Для того, щоб ефективно діяла будь-яка силова структура, необхідна підтримка, довіра, інформація від населення. А оскільки старій міліції не вірять, а вірять новій поліції, значить необхідно перезавантажити всю систему, адже закон для цього прийнятий. Ми для цього в парламенті доклали колосальні зусилля. І закон про поліцію, і про прокуратуру прийнято. Потрібно починати діяти, не розказуючи про те, що у нас зараз війна, давайте не спішити тощо», – зазначив Луценко.

«Ми не можемо щоразу чекати таких подій, які сталися в Мукачево, щоб змінити керівництво, інакше населення перестане нам вірити», – резюмував Юрій Луценко.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ