Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Світ стежитиме за виконанням Росією режиму припинення військових дій у Сирії, – Обама

Президент США Барак Обама попередив Росію, що «світ буде спостерігати» за тим, чи виконує Москва узгоджений режим припинення військових дій в Сирії, який має розпочатися 27 лютого. Про це він заявив на зустрічі в Держдепартаменті США із представниками Ради з питань національної безпеки 25 лютого.

«Найближчі дні матимуть вирішальне значення, і світ буде спостерігати, чи дотримується перемир’я Росією та її союзниками в Сирії», – сказав Обама.

Американський президент назвав перемир’я «тестом» для Росії і сирійського режиму на їхню прихильність до більш широкого політичного врегулювання 5-річної громадянської війни.

Кампанія з оточення повстанців в районі Алеппо сирійськими урядовими силами за підтримки російських повітряних ударів цього місяця фактично зупинила повноцінні мирні переговори. Барака Обама не виключив, що бойовики угруповання «Ісламська держава» і «Фронт ан-Нусра» (сирійського відділення «Аль-Каїди») продовжать бої у Сирії, оскільки вони є поза переговорами про перемир’я.

Обама наголосив, що американські військові продовжують зусилля з «безжального» знищення бойовиків угруповання «Ісламська держава» «на всіх фронтах», зокрема у Лівії.

Очікується, що сьогодні Рада безпеки ООН затвердить резолюцію про перемир’я, розроблену США і Росією.

22 лютого стало відомо, що Вашингтон і Москва погодили план перемир’я в Сирії, яке має набрати чинності в суботу, 27 лютого.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ