Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Світовий конгрес українців готовий доносити правдиву інформацію про агресію Росії

Як проінформували у прес-службі Віце-прем'єр-міністра України, першочергове завдання на сьогодні – дати світовій спільноті достовірну та вичерпну інформацію щодо російської агресії на Азовському морі, а також обґрунтування причин та наслідків введення воєнного стану в Україні.

Міжнародна спільнота ще й досі, на жаль, не до кінця розуміє, що відбувається в Україні. Запит на об’єктивну та оперативну інформацію залишається актуальним. Про це заявив  новообраний Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Грод під час зустрічі з Віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе.

«Ми готові на всіх доступних нам майданчиках бути єдиним голосом України, нести правдиву інформацію про агресію Росії проти нашої держави», – наголосив президент СКУ.

Своєю чергою Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що голос СКУ є потужною інформаційною силою, яку українська держава готова підкріпити достовірною та об’єктивною  інформацією про реальну ситуацію щодо російської агресії та про воєнний стан в Україні. «Воєнний стан – це не оголошення війни. Це перевірка та мобілізація усіх силових структур на випадок ймовірної агресії Росії. Зважаючи на спекуляції довкола цієї теми, ми відкриті до діалогу та готові бути джерелом достовірної інформації», – підкреслила Віце-прем’єр-міністр.

Також вона  подякувала за багаторічну підтримку СКУ  і закликала до єдності діаспори. «Ціную значні зусилля світового українства у час особливих викликів для нашої державності. Переконана, що в єдності ми зможемо подолати всі виклики, що випали на нашу долю», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Як світова діаспора українців, ми повинні об’єднатися від малого до великого і будувати сильні інституції, що працюватимуть на Україну за кордоном», –  наголосив Павло Грод. Він також поінформував, що нещодавній ХІ Світовий конгрес українців став потужним майданчиком однодумців та патріотів нашої держави, який об’єднав понад 300 делегатів із 30 країн світу. ХІ Конгрес видався надзвичайно результативним, вдалося обговорити питання міжнародної підтримки України, роль діаспори у створенні позитивного іміджу України та українців у світі, сприяння консолідації світового українства,  розширення мережі організацій СКУ, а також посилення впливу українських громад на міжнародному рівні. Окрім того, було обране керівництво СКУ.

Нагадаємо, 27 листопада, XI Світовий конгрес українців обрав Президентом СКУ Павла Грода, який до цього був Віце-президентом цієї організації. Раніше  СКУ очолював Євген Чолій.  Також було обрано керівні органи СКУ - Виконавчий комітет,  Раду директорів і Наглядовий комітет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ