Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Здоров'я

«Свобода» оскаржить рішення Харківської облради щодо видобутку сланцевого газу

ВО «Свобода» оскаржуватиме рішення Харківської обласної ради, яка погодила проект угоди про видобуток сланцевого газу на території області. Видобуток сланцевого газу методом гідророзриву з використанням хімічних речовин може призвести до забруднення водоносних горизонтів і втрати підземних питних джерел. Про це 17 січня заявив голова Харківської обласної організації ВО «Свобода», народний депутат України Ігор Швайка, повідомляє прес-служба партії.

Під час проведення сесії Харківська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» пікетувала засідання ради з вимогою відмовитися від видобутку сланцевого газу на території області. Свободівці виступили проти таких експериментів над харківцями, скандуючи гасла: «Захистимо свою землю – захистимо свій дім!», «Сланцевий газ – це безвихідна пастка!», «Гроші – не все, безпека – все!» та інші.

За інформацією прес-служби "Свободи", питання про надання погодження в порядку денному сесії облради з’явилося лише напередодні в другій половині дня.

Харківська облрада затвердила проект угоди про видобуток сланцевого газу. За це рішення проголосували 88 зі 136-ти депутатів.

«...Зважаючи на те, що Харківська обласна рада погодила проект угоди про розподіл вуглеводнів, які має намір видобувати компанія «Шелл», ми з Українською екологічною лігою готуватимемо позовні заяви та переходитимемо до акцій прямої дії», – заявив Ігор Швайка.

Нагадаємо, що в серпні 2012 року міністр екології та природних ресурсів України незаконно ліквідував Громадську раду всеукраїнських природоохоронних організацій, яка висловила своє негативне ставлення до видобування сланцевого газу в Україні. За наказом міністра було створено іншу громадську раду, "яка слухняно вирішила підтримати дії уряду та Мінприроди щодо збільшення видобутку нетрадиційного газу та укладання угод про розподіл продукції". Тепер у планах міністерства – ліквідація Оргуського інформаційно-тренінгового центру, кажуть в "Свободі".

Додамо, напередодні, 16 січня, рішення щодо видобутку сланцевого газу на своїй території ухвалила Донецька обласна рада.

Народний депутат України, голова екологічного комітету ВРУ свободівка Ірина Сех внесла на розгляд Верховної Ради проект постанови про парламентські слухання на тему: "Екологічні проблеми видобування сланцевого газу в Україні".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ