Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Симоненко вимагає забрати в Бандери звання Героя за знищення пам'ятника Сталіну в Запоріжжі

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко вимагає позбавити звання героя Степана Бандеру через знищення пам'ятника Йосипу Сталіну в Запоріжжі.

Лідер комуністів поклав провину за руйнацію на українських націоналістів, назвавши інцидент "результатом їхньої безкарності і потурання з боку української влади". Про це йдеться в заяві Симоненка, оприлюдненій на офіційному сайті КПУ.

"Знищення пам'ятника ідейними спадкоємцями бандер, шухевичів, мельників - це не просто акт терору і вандалізму, це образа пам'яті всіх полеглих у боях з гітлерівською Німеччиною та її поплічниками, такими як вояки ОУН-УПА", - сказав Симоненко.

У зв'язку з цим він закликав Віктора Януковича "негайно скасувати незаконні укази свого попередника Ющенка про присвоєння звання Героїв України зрадникам і гітлерівським прислужникам Шухевичу і Бандері".

Нагадаємо, 31 грудня, в Запоріжжі в результаті вибуху був повністю зруйнований пам'ятник Йосипу Сталіну.

Пізніше комуністри заявили, що відновлять знищений пам'ятник: "Сталін живий і буде жити". Новий пам'ятник Сталіну комуністи мають намір зробити більш стійким до вибухів і інших можливих дій, спрямованих на його руйнування.

1 січня було затримано заступника голови запорізької "Свободи" з молодіжних питань Юрія Гудименка і голову запорізької "Свободи" Віталія Подлобнікова. Свободівцям інкримінують частину 2 статті 192 Кримінального кодексу України за знищення пам'ятника Сталіну у Запоріжжі шляхом вибуху.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ