Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Синютка хоче, щоб по селах щотижня проводили культурні заходи

Під час наради з головами сільських та селищних рад Львівської області, яка відбулася учора, 23 грудня, голова Львівської ОДА Олег Синютка дав вказівку, щоб у Народних домах по селах Львівщини щотижня відбувалися культурні заходи. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

За словами Олега Синютки, на Львівщині є 1300 Народних домів і значна частина з них не використовується, хоч це і залежить від місцевої влади.

Він навів статистику щодо проведних культурних заходів в Народних домах.

«Раніше відбувалося до 40 заходів. Цього місяці перед святом Миколая відбулося 600 заходів. Зважаючи на те, що Народних домів є 1300, то у половині із них навіть перед Миколаєм нічого не відбулося. Наша позиція така: щотижня має відбуватися захід. Люди із сіл повинні мати місце для культурного відпочинку. Якщо цього не буде, то люди йтимуть до кнайпи. Нам треба усвідомити, яке покоління ми хочемо виховати. Якщо ми виховаємо алкоголіків, то потім навіть не буде кому води на старості років подати. Я розумію, що у багатьох Народних домах лише святий дух ходить, але з цим потрібно щось робити», - сказав Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ