Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Т. в. о. директора Львівського Палацу мистецтв представив оновлену концепцію розвитку закладу

Сьогодні під час прес-конференції т. в. о. директора Палацу мистецтв Юрій Гнатковський представив концепцію Львівського культурно-мистецького центру „Львівський палац мистецтв”.
„Цю концепцію вже обговорили у мистецьких колах. Вона зроблена на основі попередньої з урахуванням зауважень”, - каже Гнатковський.
У новій концепції йдеться, що структура центру складатиметься з дорадчо-наглядової ради митців, яка формуватиметься з лідерів різних галузей мистецтва та музейної справи; центру сучасного мистецтва (формування фондів сховищ експозицій мистецьких творів другої половини 20-го – 21 століття); куратор міжнародної співпраці, конференц-зал; бібліотека та медіатека з проблем сучасного мистецтва та інформаційний осередок; виставкові зали; світлиця Тараса Шевченка; спеціалізована галерея-магазин та видавництво.
Основна мета – стати центром мистецького життя Львова та Західного регіону України.
Гнатковський зазначив, що дорадчо-наглядова рада буде сформована після затвердження статуту Львівського палацу мистецтв. Її склад не буде закритим. На даний момент своє бажання взяти участь у засіданнях ради висловили директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький, доктор мистецтвознавства, незалежний куратор Орест Голубець, художники Петро Гулин і Петро Ситняк, художник-скульптор Петро Старух, мистецтвознавець Богдан Шумилович, Заслужений діяч мистецтв України, керівник творчої майстерні Театру „У кошику”, кандидат мистецтвознавства Ірина Волицька, директор центру культурного менеджменту Ігор Савчак.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ