Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Татнафта" подала позов до Коломойського у британський суд

Російська компанія "Татнафта" подала позов до англійського суду проти кількох українських бізнесменів у справі "Укртатнафти", повідомили в прес-службі компанії.

Позов про відшкодування збитків на суму 334 млн доларів подали 23 березня щодо Геннадія Боголюбова, Ігоря Коломойського, Олександра Ярославського і Павла Овчаренка.

Компанія звинувачує підприємців у тому, що в 2009 році вони шахрайським шляхом привласнили кошти, які належали "Татнафті" за нафту, яку поставили на Кременчуцький НПЗ, що належить "Укртатнафті".

Найбільшим приватним акціонером "Укртатнафти" є структури Ігоря Коломойського і його партнерів у групі "Приват".

Як повідомляє Інтерфакс, Павло Овчаренко очолював "Укртатнафту" в 2003-2004 роках, потім його змістили з посади і знову відновили у 2007 році рішенням Сумського апеляційного суду.

Однак відсторонений рішенням суду керівник "Укртатнафти" Сергій Глушко, назвав повернення Овчаренка "силовим захопленням НПЗ", і в зв'язку з цим російська "Татнефть", яка була основним постачальником сировини на підприємство, припинила поставки нафти.

"Татнафта" пред'явила позов Україні у травні 2008 року на підставі російсько-української угоди про захист інвестицій у зв'язку з насильницьким захопленням ЗАТ "Укртатнафта" в жовтні 2007 року і експропріації акцій "Татнафти" в ЗАТ "Укртатнафта".

Російська компанія виграла справу - міжнародний арбітраж в липні 2014 року зобов'язав Україну виплатити "Татнафті" компенсацію в розмірі 112 млн доларів плюс відсотки, передає Інтерфакс.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ