Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр Лесі запрошує глядачів на прем’єру екологічної вистави “Птахи”

7 квітня у львівському Театрі Лесі Українки відбудеться прем’єрний показ вистави “Птахи”, наскрізною темою якої є наслідки війни для екології України.

Війна лишає по собі багато шрамів. Не лише на тілах і душах людей. Наші ліси, поля, річки, моря, наше небо і наш ґрунт просочені отрутою війни. І залишаться такими ще багато десятиліть. У новій виставі Театру червонокнижні птахи стають образами, у яких люди можуть побачити себе і дещо по-іншому подивитись на світ довкола.

Режисером прем’єри став Дмитро Захоженко - чиї попередні роботи, як “Top Girls”, “Філоктет. Античний рейв” та “146 зірок, видимих неозброєним оком” встигли отримати визнання відвідувачів Театру. Усі 3 вистави увійшли до шортлісту театрального фестивалю-премії “ГРА”, а дві з них здобули номінації як найкращі вистави.

“Війна в Україні все більше випадає з трендів, люди перестають про неї говорити. Є теми, про які люди звикли кричати, як ось наприклад екологія. Але величезна кількість європейських колег у розмові про екологічні проблеми і перспективи забуває про війну в Україні, яка вже є не проблемою, а катастрофою. Птахи  - це спроба актуалізувати діалог про важливе,” - зазначає режисер.

Композиторами до вистави стали Володимир Помірко та Оксана Цимбаліст, чию музику глядачі вже могли чути у виставах “Top girls”, “Філоктет”, “146 зірок, видимих неозброєним оком”. 

Прем’єра вистави відбудеться 7 квітня о 18:00 і квитки вже можна придбати за цим посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ