Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр Лесі запрошує на прем'єру вистави про страх іншості

У театрі Лесі 8 та 9 вересня о 19:00 год відбудуться прем'єрні покази вистави "146 зірок, видимих неозброєним оком" режисера Дмитра Захоженка. Про це повідомили 1 вересня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Це — постдокументальний мюзикл, який створено у співпраці з Освітнім центром з прав людини у Львові за підтримки Українського культурного фонду та Посольства Нідерландів в Україні.

Основою мюзиклу стало соціологічне дослідження якості життя ЛГБТ-людей у Львові, яке здійснила команда Центру на чолі з Наталією Отріщенко за підтримки Національного демократичного інституту та Уряду Швеції.

ТОП-7 фактів про прем'єру:

1.У виставі присутні уривки з інтерв'ю реальних людей.

2. Це проєкт-колаборація великої кількості талановитих особистостей. У творчу команду вистави були долучені: драматургиня Оксана Данчук, польський сценограф Мачей Богдановіч та дизайнер Руслан Багінський, художниця з костюмів Оксана Пігель.

3. У назві вистави заховано секрет, проте, аби його розкрити, достатньо скористатися гуглом.

4. В процесі роботи над виставою актори і акторки пройшли інформаційну сесію про дискримінацію в Україні.

5. Під час репетицій вистави у якості «головного героя або героїні» побувала майже вся команда театру Лесі Українки. Спойлер: така можливість буде і у глядачів.

6. Це — інтерактивна вистава, де глядачі та глядачки можуть скористатися вільним мікрофоном і лише від них залежить, які саме сцени актори виконають на сцені.

7. Володимир Бєглов разом з нашими улюбленими композиторами Володимиром Помірком на Оксаною Цимбаліст створили для вистави 5 хітів прийдешньої осені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ