Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Територіальні громади Львівщини та Луганщини обмінялись досвідом

В рамках проекту «Змінимо країну разом» та за підтримки Луганської ОДА представники Новопсковської громади, яка першою в Україні об’єдналася, завітали до Гніздичівської громади. Про це повідомили 7 листопада, у прес-службі Львівського центру розвитку місцевого самоврядування.

Обмінятися досвідом в управлінні громадою до Гніздичівської ОТГ приїхав голова Новопсковської селищної громади Вадим Гаєв. Окрім щоденної роботи і успішно реалізованих проектів, гості із Луганщини продемонстрували стан розвитку сфери культури, привізши із собою місцевих талантів.

Програма зустрічі була насичена навчальними візитами, екскурсіями та спілкуванням між працівниками громад.

За словами проектного менеджера Гніздичівської ОТГ Оксани Романів, громада постійно знаходиться у пошуку ідей для економічного та соціального розвитку. У спілкуванні з іншими громадами зароджуються ідеї, які можна реалізувати на території однієї ОТГ чи у співпраці з іншими.

З ініціативи Оксани Романів нещодавно у громаді відбулися тренінги із проектної роботи для працівників різних сфер діяльності ОТГ, до яких долучалися директор та радники Львівського ЦРМС, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

У Гніздичівській ОТГ ретельно готувалися до приїзду гостей, організувавши тематичні дискусії та виготовивши сувенірний подарунок.

Довідково:

Перші вибори як до Гніздичівської, так і до Новопсковської громади, відбулися 25 жовтня 2015 року. Гніздичівська громада утворилася із трьох рад і шести населених пунктів. Чисельність населення громади 6 тис 386 жителі.

До складу Новопсковської ОТГ увійшли дві ради, шість населених пунктів. Чисельність населення громади складає 12 тис 192 мешканці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ