Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Tetra Pak закриває завод в Україні

Компанія Tetra Pak повідомила про намір закрити завод із виробництва упаковки в Києві з очікуваною датою припинення виробництва 31 грудня 2016 року, - Forbes.ua.

Згідно з поширеним у четвер прес-релізом компанії, незважаючи на закриття заводу (на заводі працюють понад 180 осіб – ред.), Tetra Pak продовжить діяльність в Україні і планує зберегти більше 50 працівників у відділах продажів, маркетингу й технічного обслуговування.

Згідно з повідомленням, рішення про закриття заводу пов’язане зі складними ринковими умовами в усій Європі, які призвели до виникнення надлишків виробничих потужностей на заводах Tetra Pak у регіоні, серед яких завод у Києві найменш завантажений.

Крім того, завод у Києві не оснащений для виробництва тих видів пакувального матеріалу, на який зростає попит клієнтів, а низьке завантаження підприємства робить його модернізацію економічно невиправданою.

У зв’язку з цим, наголошується у прес-релізі, а також у межах глобальної ініціативи компанії щодо підвищення виробничої ефективності й оптимізації завантаження мережі заводів, Tetra Pak вирішила припинити виробництво в Києві.

«Цю ініціативу треба сприймати у глобальному контексті. Протягом останніх кількох років ми робили акцент на реорганізацію й підвищення ефективності використання потужностей мережі заводів, щоб забезпечити конкурентоспроможність компанії. В Україні залишається віддана й мотивована команда, яка продовжить підтримувати наших клієнтів у розвитку і зростанні їхнього бізнесу. Ми віримо у відновлення української економіки й довгостроковий успіх наших клієнтів в Україні», – цитує прес-служба директора, відповідального за діяльність компанії в Україні, Уроша Кепіца.

Завод «Тетра Пак Україна», дочірнє підприємство Tetra Pak працює на українському ринку пакувальних матеріалів для харчової промисловості України з 1992 року.

Компанія співпрацює з багатьма виробниками молочної продукції, соків і нектарів, дитячого харчування, налічує приблизно 300 співробітників.

«Тетра Пак Україна» конкурує на українському ринку упаковки з такими компаніями, як Elopak, у якої є власне виробництво у Фастові (Київська обл.), німецькою SIG Combiblock.

Компанія Tetra Pak, світовий лідер у сфері рішень для переробки й пакування харчових продуктів, входить до міжнародної групи компаній Tetra Laval і працює більш ніж у 170 країнах світу. Володіє 37 заводами з виробництва пакувального матеріалу, випускаючи щорічно приблизно 180 млрд упаковок і продаючи їх на EUR10 млрд. Більш ніж 23 тис. співробітників працюють у підрозділах компанії, представлених у понад 80 країнах світу.

Forbes.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ