Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Томенко: «вакансії» лідера опозиції немає

Заступник голови Верховної Ради, б’ютівець Микола Томенко заявляє, що Юлія Тимошенко була, є і залишатиметься лідером опозиції. Про це він сказав під час поїздки в Івано-Франківськ.

За словами Томенка, Тимошенко працює над новою програмою «Батьківщини», а також над списками на майбутні вибори. На думку б’ютівця, «перемога на парламентських виборах є надійнішим методом, ніж навіть перемога в Європейському суді».

Микола Томенко повідомив, що «Батьківщина» шукатиме вихід із ситуації, пов’язаної із необхідністю формальної реєстрації Тимошенко, яка нині відбуває покарання у колонії. Водночас він наголосив, що «ніхто лідера не міняв і про це дискусії навіть не ведуться».

Коментуючи виключення з фракції «БЮТ-Батьківщина» Наталії Королевської, Томенко зазначив, що допомогти Юлій Тимошенко можна лише в рамках «Батьківщини», а створення «своїх політичних проектів» він вважає «аморальним».

Окрім того, за словами політика, «спільні опозиційні проекти приречені на поразку, починаючи з спільного проекту, який намагаються зробити на базі «Нашої України», УНП, КУНу і так далі». На думку Томенка, на виборах можливий єдиний метод – це «максимальне інтегрування», а він сам є «системнии прихильником єдиного партійного списку з ідеологічно близькими політичними партіями». Серед «братніх до «Батьківщини» партій» Томенко назвав «Фронт змін», який має «ідеологічно суміжний електорат».

За словами Миколи Томенко, рішення партії «УДАР» йти на парламентські вибори самостійно в «Батьківщині» вважають помилковим ходом, «який може поставити під сумнів їхню опозиційність і чесність».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ