Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Топ-5 функцій iPhone 14, якими мало хто користується

Навіть досвідчені користувачі можуть не знати про всі ці «трюки». А дарма, адже вони сильно економлять час та позбавляють від зайвого клопоту.

«Яблучний» бренд щороку випускає новинку. Втім, попередні моделі не втрачають актуальності. У кінці 2023 року iPhone 14 усе ще лишається одним із найпопулярніших смартфонів в інтернет-магазині https://storeinua.com/ua/apple-all-uk/iphone/iphone-14. Не будемо обговорювати його технічні характеристики — матеріалів на цю тему написано багато. У цій статті йдеться про корисні «фішки», що роблять користування гаджетом комфортнішим.

Вимкнення запитів оцінки програм

Надокучають прохання розробників застосунків поставити їм оцінку? Ці запити можна відхилити раз і назавжди. Відкрийте меню «Налаштування», перейдіть у меню «iTunes та App Store», пункт «Оцінки та відгуки». Там знаходиться та сама «чарівна кнопка». Встановіть перемикач у неактивне положення та забудьте про нав'язливі питання.

«Заглушення» невідомих абонентів

У iPhone 14 є вкрай корисна опція — «Заглушення невідомих». Скористайся нею, щоб уникнути небажаного спілкування. Принцип простий: якщо вам надходить дзвінок із незнайомого номера (його не згадано в електронних листах та немає в журналі нещодавніх викликів), смартфон перенаправить виклик на голосову пошту.

Функція активується в меню «Налаштування», пункт «Телефон», «Заглушення невідомих».

Редагування тексту жестами

Якщо пишете електронні листи, працюєте з презентаціями й текстовими документами, ведете соціальні мережі, беріть на озброєння:

  • щипки: трьома пальцями всередину — копіювати, подвійний трьома пальцями всередину — вирізати, трьома пальцями назад — вставити;
  • свайпи: трьома пальцями назад (справа наліво) — скасувати дію, вперед (зліва направо) — повторити дію;
  • тапи: трьома пальцями — відкрити панель текстових інструментів, подвійний у тексті — виділити слово, потрійний — речення, четверний — абзац.

Це помітно економить час при написанні текстів.

Радіоняня або шпигунський девайс

Маєте AirPods або AirPods Pro? Скористайтесь можливістю слухати всі звуки з мікрофона iPhone в навушниках. Що цікаво, є помітне посилення, не пропустите навіть найменший шурхіт.

Активувати «Слух» можна в меню «Налаштування» — «Пункт керування» — «Налаштувати елементи керування». Потрібно лише додати пункт «Слух» до «Пункт управління», після чого активувати його в шторці.

Відкриття посилання в Safari у новій вкладці

Класний і корисний трюк для тих, хто любить довго серфити в Мережі. У Safari можна відкрити будь-яке посилання у новій вкладці, натиснувши на нього двома пальцями однієї руки одночасно. Наче дрібниця, а економить час та позбавляє від потреби робити зайві рухи.

Звісно, це не всі можливості топового апарату. Є ще нагадування при написанні повідомлення конкретному контакту, розширені можливості стандартної клавіатури, переміщення кількох іконок одночасно та інше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ