Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ТОП - 5 переваг сонячної електростанції для підприємства

На сьогодні важко уявити бізнес, що не використовує електроенергію. Без неї точно не здійснюється жоден виробничий процес. А що ж ціною на світло?...

Всі напевно знають, що ціна електроенергії для бізнесу є майже втричі вищою ніж для приватних домогосподарств. І головне, ціна кіловата електроенергії динамічно зростає з року в рік. 

А як це впливає на собівартість виробництва, ціну робіт чи послуг?. Однозначно все це впливає негативно оскільки збільшує питому вагу постійних витрат підприємства. Відповідно, це збільшує ціну одиниці продукції, і своєю чергою негативно впливає на конкурентоспроможність підприємства.

Що робити? Як підвищити ефективність виробництва?

Один з найкращих варіантів – сонячна електростанція, що забезпечить власне енергоспоживання вашого бізнесу. Скажемо навіть більше, в окремих випадках, ви зможете не тільки зекономити на оплаті комунальних послуг, але й заробити на продажі надлишкової електроенергії в місцеву мережу. 

Сонячна електростанція для підприємства має багато переваг, давайте розглянемо основні:

1. Енергонезалежність

Уявіть, ви – сам собі постачальник електроенергії. І навіть якщо сонячна електростанція забезпечує ваші потреби частково, це теж є дуже добре. Ви не настільки залежите від зміни цін та рахунків на кінець місяця.

2. Економія грошей

Встановивши сонячні панелі на даху чи на землі, 1 кіловат світла буде коштувати для вашого бізнесу орієнтовно 1 гривню, а не 7,60 гривень, як платять на сьогодні підприємства. Також потрібно врахувати те, що ціна сонячних батарей за останній рік подешевшала на 25%, а окупність СЕС для бізнесу орієнтовно становить два з половиною роки.

3. Екологічна відповідальність

Багато компаній по всій Україні проводять заходи енергоефективності та поступово переходять на використання сонячних. Потрібно наголосити, що в 2024 році запрацював державний Фонд декарбонізації, гроші якого слугуватимуть для забезпечення фінансування програм в галузі енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії.

4. Мінімальний рівень обслуговування

Технічне обслуговування СЕС є мінімальним, і не потребує ні багато часу, ні великих матеріальних та людських затрат. Також слід підкреслити, що приблизний строк служби сонячних батарей становить 25-30 років.

5. Продаж електроенергії в загальну мережу

Споживач електроенергії набуває статусу активного споживача, що дозволить бізнесу, котрий встановив сонячну електростанцію продавати надлишки світла назад в мережу. З допомогою лічильників підприємець зможе порахувати різницю між виробленою та спожитою електроенергією.

Дуже ХОЧУ!!!! Яку станцію вибрати? Куди звертатись?

Загальна потужність сонячних панелей та інвертора залежить від енергоспоживання вашого підприємства. Якість обладнання теж є важливою, від неї залежить наскільки довго і якісно працюватиме ваша сонячна електростанція.

Реалізувати такий проєкт під ключ допоможуть вам спеціалісти компанії Правильне електроживлення – більше 10 років успішного досвіду на ринку сонячної енергетики.

Потрібна фахова консультація? Телефонуйте: +380983855050

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ