Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Понад 30 українських медзакладів вже забезпечені сонячними станціями

З початку повномасштабної війни 32 українські медзаклади були забезпечені сонячними панелями з інверторами та акумуляторами, які можуть накопичувати енергію та забезпечувати аварійним електроживленням у разі аварійних відключень електроенергії або блекаутів.

Найбільше медзакладів, оснащених сонячними панелями, — вісім — розташовано на Київщині.

«Минулого року вся Україна та наша медична система пройшли надважку зиму. цього року ми чудово розуміємо, чого очікувано очікувати від ворога. відповідно готуємося до опалювального сезону заздалегідь. Сьогодні всі медустанови забезпечені генераторами, критична потреба повністю закрита. Не менше є і розвиток сучасних технологій, які погіршили нашу енергетичну безпеку. що, встановлених сонячних станцій. Наразі ними забезпечені вже 32 медичні заклади. Дякую нашим міжнародним партнерам за допомогу, аби ми могли забезпечити безперебійне надання медичної допомоги пацієнтам», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Встановлення сонячного енергетичного обладнання дає можливість не лише використовувати сонячну енергію як джерело живлення, а й накопичувати її. без того, встановлення сонячних панелей дозволяє значно економити витрати на електроенергію та спрямувати ці витрати на інші потреби медзакладів.

Забезпечення стабільної роботи медичних закладів під час надзвичайних ситуацій — один із пріоритетів Міністерства охорони здоров’я. Тому наразі лікарні, поліклініки та амбулаторії в різних куточках країни активно оснащуються сонячними панелями та забезпечуються генераторами.

Цей, напередодні, МОЗ відбулося, що в рамках спільного проекту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» 200 медзакладів «первинки» будуть забезпечені сонячними панелями та акумуляторами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ