Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Торік на Львівщині 7,5 тис. родин скористались програмою енергозбереження

У 2017 році в межах Програми енергозбереження для населення Львівщини видали 7 532 кредити на загальну суму 185 млн грн, з обласного бюджету відшкодували - 18 млн гривень. Про це сьогодні, 6 лютого, під час звіту розповів директор департаменту паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Михайло Мельник.

Серед міст обласного значення із видачі кредитів лідирують Львів, Дрогобич та Стрий, серед районів – Стрийський та Самбірський.

«Під час реалізації Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2017-2020 роки ми застосували інноваційний підхід. Він полягав у поділі районів за індексом податкоспроможності. Відтак, це дозволило оптимально розподіляти відшкодування відсотка по кредитах та залучити кошти із місцевих программ на заходи із енергозбереження», - зазначив Михайло Мельник.

На 2018 рік в обласному бюджеті для реалізації Програми передбачили 18 млн грн, з них 15,9 млн грн  – на відшкодування мешканцям області 5%-15% річних відсоткової ставки за отриманими кредитами на придбання енергозберігаючого обладнання та матеріалів, 2 млн грн – на відшкодування тіла кредиту у розмірі 10% (але не більше 25 тис грн) на встановлення приватних дахових сонячних електростанцій.

Загалом за весь дії програми з 2007 року, її можливостями скористались 36,5 тися родин, 63, 5 мільйони гривень компенсували з обласного бюджету. Сума залучених інвестицій в енергоощадність - 522 млн грн.   

Зазначимо, що упродовж 2017 року у Львівській області також діяли 14 районних та 5 міських програм енергозбереження, що дало змогу додатково залучити 3,3 млн грн з місцевих бюджетів на відшкодування відсоткової ставки за кредитами, отриманими на впровадження заходів з енергоефективності.

За результатами моніторингового звіту Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України торік Львівська область стала лідером серед областей України по кількості залучених коштів на реалізацію заходів з енергозбереження. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ