Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Трускавець в умовах пандемії

Місто Трускавець має славу одного з найпопулярніших курортів в Україні. Що відбувається з ним під час карантину? Як змінилося місто за період пандемії та чи готове приймати відвідувачів в туристичний сезон?
Фото Дивись.інфо.

Журналістка «Гал-інфо» поспілкувалась на цю тему з заступником міського голови Трускавця, Олексієм Балицьким.

Олексію, що зараз відбувається в Трускавці і чи дотримуються карантину люди?

В Трускавці, так як і в будь-якому іншому місті України, дотримуються карантину, виконуючи рішення Уряду. Враховуючи, що Трускавець є курортом, готельна галузь потерпає найбільше. У нас дуже суттєві втрати у бюджеті через це.

Чи плекаєте якісь сподівання на туристичний сезон?

Звичайно. Дуже багато людей телефонують. Враховуючи внутрішній туризм, багато хто хоче приїхати в Трускавець. Завадою стає лише одне —  транспортне сполучення. Звичайно, всі чекають і готуються до рішення Кабінету Міністрів про зупинення карантину. Наразі, кожен санаторій готується до туристичного сезону. Санаторії готові до того, щоб до нас приїхали туристи.

Як іде підготовка до туристичного сезону? Чи відбуваються якісь масштабні ремонтні роботи, наприклад доріг та вулиць?

Враховуючи умови карантину, планові ремонти вулиць не виконуються в тому обсязі, в якому планувалися. Біля території бювету тривають значні роботи по відновленню фонтана та створенню терас.

Коли плануєте закінчити роботи біля бювету?

Планується завершити ці роботи до 1 червня.

Яка ситуація з самим бюветом?

Бювет, як і ця територія, знаходиться у приватній власності. Там зараз впорядковують все і роблять ремонт бювету. Він має бути готовий до експлуатації теж 1 червня.

Як щодо інфраструктури? Чи запроваджуєте якісь нові проєкти?

На сьогоднішній день є декілька проєктів, які втілюють вітчизняні та іноземні інвестори. До них входить будівництво нового готельного комплексу та готелю-пансіонату. Також на стадії проєктування та отримання відповідних документів є будівництво аквапарку.

Як бачимо, пандемія сильно вдарила по бюджету Трускавця,  однак влада міста сподівається реабілітувати ситуацію під час туристичного сезону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ