Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трускавець відвідала делегація Данської Ради у справах біженців

12 жовтня з візитом до Трускавця прибула делегація Данської Ради у справах біженців (DRC) на чолі з керівницею західного регіонального офісу Шивон Патрісією Люхам. Про це повідомили у пресслужбі Трускавецької міської ради.

Було проведено зустріч за участю міського голови Трускавця Андрія Кульчинського, директорки Трускавецької філії Львівського обласного центру зайнятості Маргарити Роман та жінок-підприємиць з числа ВПО. Модерувала зустріч секретар Трускавецької міської ради Наталія Пономаренко.

Було обговорено можливість участі в грантових програмах, які сприятимуть інтеграції ВПО в місцеве суспільство та економіку. Хоча діють різні державні програми, які дозволяють релокованим підприємцям відновити бізнес, та дуже часто грантові кошти для них – наче ковток свіжого повітря. На цьому наголосив міський голова Андрій Кульчинський. А Маргарита Роман детально розповіла про державну грантову програму «Є-робота», послугами якої в нашій громаді вже скористалося 40 осіб. Ця програма дає можливість отримати допомогу від 250 тисяч гривень.

Натомість жінки-підприємиці з числа ВПО Катерина, Тамара та Надія поділилися досвідом започаткування ними малого підприємництва у Трускавці. Мова йшла про крафтову продукцію (трав`яні чаї, сушені гриби, варення), магазини та кав`ярні.

Представники Данської ради у справах біженців з метою розробки подальших заходів для ефективної інтеграції ВПО у Трускавецькій громаді давали уточнюючі запитання як представникам влади, так і внутрішньо переміщеним особам. Ще однією метою цієї зустрічі було вивчення потреб ВПО та малого бізнесу, у тому числі й місцевого.

Шивон Патрісія Люхам пообіцяла, що в наступні тижні фахівці DRC завітають до Трускавця з більш конкретними пропозиціями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ