Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Триває розгляд скарги за позовом кандидата на посаду міського голови Винник Теодора Гудзяка Личаківським районним судом Львова

Сьогодні, 4 квітня, Личаківський районний суд Львова розглянув скаргу за позовом кандидата на посаду міського голови Винник Теодора Гудзяка про визнання рішення Винниківської ТВК неправомірним і про усунення порушень прав позивача. Суд розглядав справу колегіально під голосуванням судді Сергія Гирича.
Як випливає з обставин справи, Винниківська міська ТВК  за скаргою кандидата на посаду міського голови Сергія Уварова визнала вибори недійсними на тій підставі, що свого часу вона не виконала рішення суду і не скасувала реєстрацію кандидата на посаду міського голови Винник Олега Матвіїшина. Також Винниківська міська ТВК у своїй постанові визнала недійсними вибори Винниківського міського голови у 112-му виборчому окрузі. При цьому, як зауважила сторона позивача, вибори Винниківського міського голови стосувалися лише частини 112-го виборчого округу, оскільки на дільницях міста Львова, які також належать до цього округу, Винниківського міського голову не обирали.
Сторона позивача аргументує свою позицію тим, що комісія скасувала результати виборів через свою бездіяльність, проте, на думку позивача, волевиявлення виборців відбулося і його слід визнати дійсним. Третя сторона у справі - представник кандидата на посаду міського голови Сергія Уварова Тарас Грень вважає, що вибори потрібно визнати недійсними, зважаючи на істотність порушень, і те, що вони могли вплинути на результати виборів.
 Як випливає з матеріалів судового розгляду Олег Матвіїшин набрав 1 261 голос, що становить 17,5% від усіх голосів виборців, різниця між голосами, які набрав Теодор Гудзяк, і тими, які набрав Сергій Уваров, становить 560 голосів.
На стадії судових дебатів суд оголосив перерву у засіданні з технічних причин і постановив продовжити судові слухання 5 квітня о 9-й ранку.
Як ми повідомляли раніше, кандидат на посаду міського голови Винник Теодор Гудзяк вважає, що рішення Винниківської ТВК про скасування результатів виборів міського голови Винник є необґрунтованими і не базуються на чинному законодавстві.
Стосовно скасування результатів виборів депутатів Винниківської міської ради, то у своєму рішенні Винниківська ТВК не вказала, на основі якої скарги визнано вибори недійсними, ці факти не були оприлюднені.
 Як повідомляло „Гал-info” , 30 березня Винниківська ТВК, розглянувши численні скарги кандидата на міського голову Винник, екс-голову містечка Сергія Уварова та його довірених осіб, вирішила скасувати результати виборів міського голови Винник та депутатів міськради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ