Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Центренерго" купує вугілля з ОРДЛО через "кримінальну" фірму, - ЗМІ

ПАТ "Центренерго" оприлюднило у "Віснику держзакупівель" дані про контракти на постачання вугілля, укладені у першому кварталі 2016 року. Про це пишуть "Наші гроші".

Як зазначає видання, у самому звіті немає даних про дату його складення. Він був опублікований лише 21 червня, хоча мав бути оприлюднений ще у квітні.

У останньому звіті оприлюднені дані про 10 контрактів на загальну суму 3,77 млрд грн. У всіх випадках не оприлюднено ні обсяг вугілля, ні ціну за тону, хоча раніше такі дані оприлюднювались.

Відтак неможливо порівняти закупівельну ціну з вартістю антрациту 1364 гривні за тонну, яку "Центренерго" тоді мало право закладати у тариф на вироблену електроенергію.

Вперше серед постачальників держкомпанії з’явилось ТОВ "ДТЕК трейдінг" Ріната Ахметова.

Продовжено співробітництво з ТОВ "Шахтоуправління "Донбас", якому торік замовили вугілля на 528 млн грн. Співвласником цієї фірми є Дмитро Бурлака з окупованого терористами Донецька.

Раніше він також був засновником ТОВ "Збагачувальна установка "Макіївська" разом з Всеволодом Бухтіаровим і Віталієм Беляковим, екс-директором вугільної компанії ДРФЦ з угрупування біглого Януковича.

Бухтіаров і Беляков входили до складу засновників ТОВ "Сварожеч", яке за часів Януковича поставляло вугілля на ще державне "Донбасенерго".

Найбільший підряд вартістю 523 млн грн нині отримало ТОВ "Збагачувальна Фабрика №105", записане на мешканок окупованого терористами Донецька Тамару Лисенко і Вікторію Остапенко.

"Центренерго" торік вже замовляло у цієї фірми фабрики вугілля на 84 млн грн, і цей факт потрапив у кримінальне провадження ГПУ проти тодішнього директора енергокомпанії Ігоря Балабанова, який був помічником нардепа від БПП Сергія Тригубенка.

Балабанов наразі звільнився з "Центренерго", його замінив Олег Коземко.

Новий генпрокурор Юрій Луценко призначив брата Тригубенка керівником Херсонської обласної прокуратури. Даних про арешт чи розшук Балабанова наразі немає.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ