Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Австралії затримали екоактивістів, які зупинили потяг і вигрібали вугілля

Близько 50 кліматичних активістів були заарештовані в австралійському штаті Новий Південний Уельс після того, як протестувальники залізли на потяг з вугіллям і почали вигрібати його вантаж із вагонів.

Про це пише BBC. 

Поїзд зупинили біля Ньюкасла, найбільшого у світі термінала для експорту вугілля та найбільшого порту для перевезення вантажів на східному узбережжі Австралії.

Протестна група Rising Tide заявила, що вимагає скасування всіх нових вугільних проєктів.

Австралія є найбільшим у світі експортером вугілля, і зміна клімату викликає там величезні розбіжності.

Група опублікувала в Twitter зображення, на якому показано протестувальників у зупиненому поїзді та навколо нього.

«Ми зупинили подачу вугілля в найбільший у світі вугільний порт, вимагаючи від ALP [правлячої Лейбористської партії Австралії] прислухатися до попереджень ООН і негайно скасувати всі нові вугільні проєкти», — йдеться у твіті.

У заяві Rising Tide сказано, що 20 членів групи піднялися на потяг, щоб розвантажити вугілля за допомогою лопат, а ще 30 надали підтримку.

Поліція повідомила, що 47 активістам висунули звинувачення у «порушеннях у залізничному коридорі» та були звільнені після того, як їм видали повідомлення про виклик до суду.

Проте двох звинувачують у навмисному пошкодженні, а одного – у нападі на охоронця.

Лейбористський уряд Австралії пообіцяв скоротити викиди вуглекислого газу в країні на 43% до 2030 року, але не виключив нових проєктів з викопного палива.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ