Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ціна на газ для виробників тепла залишається незмінною

Ціна на газ для виробників тепла залишається незмінною: рішення Уряду. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Уряду 19 липня, інформує пресслужба Львівської ОВА.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

«Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» продовжить постачати газ виробникам тепла по 7,40 грн за кубометр. Тобто ціна залишається незмінною для всіх теплопостачальних підприємств, і це дозволяє місцевій владі не підвищувати тарифи ні на тепло, ні на гарячу воду. Фіксована ціна на газ залишається до 31 травня 2023 року», - наголосив голова Уряду.

Нагадаємо, що в Україні триває активна підготовка до опалювального сезону.

Зокрема на Львівщині ще наприкінці травня створили обласну робочу групу з координації та вирішення проблемних питань щодо підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період і входження в опалювальний сезон 2022/23 років. Також затвердили заходи щодо забезпечення своєчасної підготовки підприємств житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу області до опалювального сезону 2022/23 років.

Відтак, в межах підготовки до опалювального сезону 2022/23 років запланували виконати низку заходів, а саме:

- у сфері теплопостачання - підготувати 1682 котельню, замінити та відремонтувати 6 котлів, замінити 11 км теплових мереж;

- у житловому фонді - підготувати 18825 будинків з видачею паспортів готовності, 3302 з яких - будинки з централізованим теплопостачанням, провести у житловому фонді комунальної власності ремонт покрівель у 371 будинку, підготувати 2745 об'єктів соціально-культурного призначення;

- у сфері водопостачання - відремонтувати та замінити 24,42 км водопровідних мереж та 14,09 км каналізаційних мереж;

Окрім того, запланували провести капітальний та поточний ремонт 657 тис кв.м вулиць та доріг, підготувати 261 одиницю спеціалізованої техніки, заготовити 575,1 тис тонн посипкового матеріалу та реагентів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ