Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч у Львові 31 особа відзначатиме свої 100 та більше років

У Львові мешкає 4 чоловіків та 27 жінок, яким у 2019 році виповнюється сто та більше років. Зокрема, 12 львівських довгожителів відзначатиме свій столітній ювілей, а 19 — 101 та більше років.

Найстаршій мешканці Львова цього року виповнюється 104 роки, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Найбільше довгожителів мешкає у Галицькому районі Львова — 9; у Франківському районі — 6 львів’ян поважного віку; у Личаківському та Сихівському районах — по 5 ювілярів; у Залізничному проживає четверо осіб, яким виповнюється у 2019 р. сто та більше років; у Шевченківському районі мешкає двоє уродинників-довгожителів.

Як повідомили в управлінні соціального захисту ЛМР, усіх ювілярів, як і щороку, від імені громади Львова вітатимуть представники міської влади. Традиційно тим львів’янам, яким виповниться по сто років, на День народження з бюджету Львова нададуть одноразову матеріальну допомогу у сумі 5 000 гривень, пам'ятну монету та вітальний лист від імені міського голови. Усім же, хто святкуватиме 101 та більше років, буде виплачено матеріальну допомогу у сумі 5 тис. грн. Загалом у 2019 р. на виплати одноразової допомоги для львів’ян-довгожителів у бюджеті передбачили 155 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ