Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цього року відремонтують центральну алею Скнилівського парку

Днями почалась реконструкція Скнилівського парку. За словами депутата Львівської міської ради Уляни Пак, цього року передбачено облаштування центральної алеї та, можливо, якщо дозволить погода, дитячого майданчика.

«Мало що так тішить, як твоя ідея чи, навіть, мрія, котра перетворюється на конкретний результат! Отож, така довгоочікувана реконструкція Скнилівського парку уже розпочалась!!! Цього року передбачено облаштування центральної алеї  та, якщо встигнемо до морозів - дитячого майданчика і місць для вогнищ у зоні пікніків!»

Як розповіла Уляна Пак, завдяки активній позиції місцевої громади, участі у конкурсі проектів в межах громадського бюджету Львова, а також підтримці колег-депутатів і чиновників міськради, у 2016 році вдалось передбачити кошти на підготовку проектно-кошторисної документації для реконструкції Скнилівського парку. Робота над ПКД тривала майже півроку, а вартість склала 200 тисяч гривень.

«Зважаючи на величезну територію парку та його стан, усі побажання зацікавлених осіб, церковної спільноти, загальна вартість реконструкції парку виявилась чималою - близько 46 мільйонів гривень. У цю суму входять очищення парку, облаштування доріжок та освітлення усієї території, встановлення лавочок та смітників, облаштування зони для пікніків, кількох дитячих та спортивного майданчиків, міні-футбольного поля із штучним покриттям та багато іншого. Зрозуміло, що 46 мільйонів гривень є непідйомною сумою для виділення із місцевого бюджету протягом одного року. Проте, уже цього, 2017 року, нам, все-таки, вдалось передбачити у бюджеті Львова кошти у розмірі 3 мільйонів гривень на початок робіт із реконструкції Скнилівського парку».

На думку депутата, зважаючи на те, що поблизу парку проживає велика кількість людей, розташовані чотири школи та ще більше дитячих садків, цей парк міг би стати родзинкою не тільки Залізничного району, а й всього міста, адже там мешканці проводять сімейний відпочинок та дозвілля. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ