Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цьогоріч у закладах дошкільної освіти на Львівщині планують створити 3500 додаткових місць

Цьогоріч у закладах дошкільної освіти на Львівщині органами місцевого самоврядування заплановано створити 3500 додаткових місць.

Про це повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

За її словами, станом на сьогодні у 854 закладах дошкільної освіти навчаються 77 605 тис дітей, що становить 85,5% від кількості дітей 3-6 років. Діти віком 5-6 років 100%-во охоплені дошкільною освітою.

“У 2018 році створили 2485 додаткових місць для дітей дошкільного віку. Ввели  в дію 3 новобудови, а це ще 195 місць. Найвищий показник охоплення дошкільною освітою у м. Бориславі, Дрогобичі, Самборі, Стрию, Червонограді, Пустомитівському, Сокальському, Жидачівському, Кам`янка-Бузькому, Радехівському, Жовківському районах”, - зазначила Любомира Мандзій.

Також вона зазначила, що у 6 закладах освіти шляхом реорганізації  створили структурні підрозділи для навчання дітей дошкільного віку на 130 місць: у Городоцькому, Миколаївському, Самбірському,  Дрогобицькому районах та Великомостівській ОТГ.  Від початку року відкрили 37 додаткових груп на 815 місць при функціонуючих ЗДО та НВК та 27 короткотривалих груп, у яких 568 місць. Відкрили 5 приватних закладів дошкільної освіти з ліцензованим обсягом 262 додаткових місця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ