Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК відмовила у реєстрації Радехівській ініціативній групі на чолі з головою райради Богданом Іщуком, яка висловилася за проведення всеукраїнського референдуму про доцільність чи недоцільність зняття недоторканості з депутатів усіх рівнів

Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації ініціативної групи всеукраїнського референдуму з питання: “Чи підтримуєте ви зняття депутатської недоторканості з депутатів усіх рівнів?”, за проведення якого виступило 270 осіб на чолі з головою Радехівської районної ради Богданом Іщуком — повідомляє офіційний сайт ЦВК.
15 січня 2006 року в Радехові, як повідомляє Комісія, відбулися збори громадян-мешканців Радехівського району для утворення ініціативної групи з питань проведення  всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, в яких згідно з протоколом цих зборів взяли участь 270 осіб. Учасниками зборів одноголосно схвалено пропозицію про ініціювання проведення  всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про доцільність чи недоцільність зняття депутатської недоторканості з депутатів усіх рівнів.
Перевіркою відповідності поданих до Центральної виборчої комісії документів вимогам Закону України “Про всеукраїнський та місцеві референдуми” встановлено, що документи зборів не відповідають вимогам цього закону. Зокрема, із протоколу зазначених зборів випливає, що в порядку денному цих зборів не міститься обговорення формулювання питання, що пропонується винести на всеукраїнський референдум. Крім того, голосування щодо затвердження формулювання такого питання також не проводилося.
Під час перевірки поданих до Центральної виборчої комісії матеріалів встановлено, що на документах із точним формулюванням питання, яке пропонується винести на референдум, відсутні підписи голови і секретаря зборів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ