Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Турчинов пообіцяв, що РНБО оперативно розгляне санкції проти "112 Україна" і NewsOne

Секретар РНБО Олександр Турчинов досі не отримав постанову парламенту щодо телеканалів "112 Україна" та NewsOne, але як тільки вона надійде, то РНБО її розгляне.

Про це Турчинов повідомив на брифінгу, передає "Укрінформ".

"Як тільки постанова нам надійде з парламенту, не бачу проблем, щоб оперативно розглянути це питання", - сказав секретар РНБО.

ВР рекомендувала Раді нацбезпеки і оборони застосувати санкції до власників телеканалів "112 Україна" і NewsOne.

У квітні 2018 року 99% власності каналу "112 Україна" перейшли швейцарській фірмі АТ "Плірофоріес АГ", якою володіє громадянин Німеччини Едуард Катц. За даними "Схем", новий менеджмент каналу тісно пов'язаний із політичною силою Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна і має проросійські позиції.

Наприкінці серпня Медвудчук став першим гостем нової програми на 112-му "Велике інтерв'ю з великим політиком".

29 серпня екс-заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що отримав в управління телеканал "NewsOne". Із 3 вересня він регулює інформаційну політику каналу, судячи зі слів депутата Євгенія Мураєва.

Минулого тижня петиція про "припинення антиукраїнської діяльності" телеканалів "112 Україна" і "NewsOne" на сайті Верховної Ради набрала понад 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ