Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тягнибок вкотре оголосив загальнонаціональну мобілізацію

«Те, що сьогодні відбулося, означає: ми використали всі можливості, аби мирно врегулювати політичну кризу. Але влада свідомо йшла на конфлікт. Тому нині ми оголошуємо 100-відсоткову мобілізацію. Бо якщо ми зараз не дамо бандитській владі відсічі – буде велика біда. Зараз не пізно, нічого не пізно, коли народ повстає проти злочинної влади. Тому усі на Майдан!», – закликав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок сьогодні, 22 січня з трибуни Майдану Незалежности. Повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Виступаючи перед учасниками безстрокової акції протесту на Майдані, свободівець наголосив: «Те, що сьогодні відбулося, означає: ми використали всі можливості, аби мирно врегулювати політичну кризу. Але ця кров і ці смерті лежать винятково на совісті й відповідальності Януковича. Якби після 30 листопада президент відправив у відставку Захарченка і решту силовиків, які порушували закон і права людини, якби цих злодіїв було притягнуто до відповідальности – цього б не було. Якби 16 січня не було блюзнірства та ґвалтування Конституції, коли нахабно в українського народу забрали будь-яке право на протест – цієї крови не було б. Якби влада говорила з громадянами людською мовою, дослухалася до народу – цієї трагедії не було би. Але влада свідомо йде на конфлікт.

Тому нині ми оголошуємо стовідсоткову мобілізацію. Усі на Майдан! Усі на Майдан! Усі на Майдан – для реалізації нашого рішучого протесту. Бо якщо ми зараз не дамо бандитській владі відсічі – буде велика біда. Зараз не пізно, нічого не пізно, коли народ повстає проти злочинної влади.

Отже, план наступний: усі на Київ! Попередньо ми оголошували на 18 годину 22 січня загальнонаціональне віче з нагоди Злуки. Трагедія, що сталася сьогодні, має об’єднати нас усіх!»

Олег Тягнибок повідомив, що о 16.00 відбудуться збори Народної Ради. «Цю владу ми оголосимо нелегітимною, сформуємо Народну Раду й Народний Уряд. Окрім цього, продовжуємо формувати загони самооборони. Ми закликаємо усіх чоловіків, здатних до фізичного опору, зголошуватися в загони самооборони.

Зараз для нас важливі організованість, дисципліна, аби не було паніки й песимізму. Рішучий день боротьби настав – ми повинні забезпечити майбутнє нашої держави!

Сьогодні вирішується доля всієї країни. Влада остаточно перейшла межу. Тому ще раз наголошую: Перше: загальнонаціональна мобілізація; друге: Народна Рада, яка проголосить иншу владу в державі; третє: мітинг о 18-й годині з подальшим рухом і подальшими діями», – наголосив лідер націоналістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ