Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко хоче заборонити продаж землі через референдум

Юлія Тимошенко, голова партії «Батьківщини», сьогодні, 27 квітня, на прес-конференції у Львові повідомила про намір її партії разом із Асоціацією фермерів України зібрати 3 млн підписів громадян та провести всеукраїнський референдум щодо заборони продажу сільськогосподарських земель, інформує кореспондент Гал-інфо.
Гал-інфо

«Ми організували ініціативну групу, у яку входить 10 059 людей, серед них і я, щоб разом зібрати необхідну кількість підписів для проведення всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарських земель.

Ми вже провели переговори із Центральною виборчою комісією (ЦВК), де більшість членів погодили наше питання та підтвердили справжність підписів членів ініціативної групи», - розповіла Юлія Тимошенко.

Однак, за її словами, Президент України не хоче такого референдуму, бо йому це зовсім не вигідно.

Тимошенко не відкидає можливості проведення дострокових парламентських виборів

«Адміністрація Президента чинить тиск на членів ЦВК. Окрім того, сьогодні  у Окружному адміністративному суду міста Києва відбулось судове засідання, де суддя Руслан  Арсірій заборонив проводити референдум. Проте, ми усіма силами будемо боротися проти Президента, щоб він припинив використовувати суд  на свою користь», - зазначила політик.

За її словами, після травневих свят ініціативна група розпочне збір підписів.

«Ви знаєте, скільки коштує уся сільськогосподарська земля в Україні? Безумно, її не можна продавати, адже її оціночна вартість становить 3,5 трильйони євро – це ВВП країни за 40 років. Кому в кишеню піде ця сума грошей, якщо у людей скуплять за безцінь землі, а потім продадуть за реальними цінами?», - зазначила голова партії.

«Я закликаю українців не бути байдужим, бо тут мова йде бути чи не бути селу. Сільськогосподарська справа - це також і робочі місця. А це означає, що коли приходить аграрна монополія, яка володіє тисячами га, то там для обробки землі селяни не є потрібні», - додала Юлія Тимошенко.

Як писало Гал-інфо, політик запізнилась на прес-конференцію на півгодини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ