Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2008 році ліцензій на пасажирські перевезення позбавили дев’ятнадцять фірм-перевізників Львівщини

Кількість ДТП за участі пасажирського транспорту у 2008 році зменшилася на 17%. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів начальник відділу державної автомобільної технічної інспекції управління ДАІ у Львівській області Олег Романюк.
 „Минулого року сталося 75 дорожньо-транспортних пригод, порівняно з 91 у 2007 році це на 17% менше. Відповідно зменшилась і кількість постраждалих - з 187 до 96, та загиблих - з 11 до 8. Особливо зменшилась кількість ДТП після збільшення штрафів, проте це не основний важіль”, - розповів підполковник Олег Романюк.
Як повідомляють у обласному управлінні ДАІ, доволі часто причиною нещасних випадків стає невідповідний стан транспортних засобів. „Минулого року ми провели 2 196 перевірок, після яких було подано 29 подань на позбавлення ліцензії на перевезення. На нашу думку, це найефективніший, хоч і радикальний спосіб вирішення проблеми”, - розповів Олег Романюк. Відповідно ліцензії позбавили 19 фірм-перевізників, 6 зобов’язали усунути недоліки, а у 4 призначили повторну перевірку.
Також протягом року інспектори ДАІ проводили перевірку знань правил дорожнього руху водіями громадського транспорту. „Ця перевірка не впливала на діяльність фірм, проте визначала їх рейтинг. Ситуація є незадовільною, адже бували такі випадки, коли жоден з водіїв не міг пройти тест на знання правил дорожнього руху”, - прокоментував Олег Романюк. За його словами, фірми-перевізники мають контролювати рівень знань своїх працівників.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ