Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У 2017 році на Львівщині створили 8 тисяч нових робочих місць

Впродовж 2 останніх років на Львівщині спостерігаються позитивні тенденції щодо створення нових робочих місць. Так, у 2016 році було створено понад 12 тисяч нових місць праці, а в 2017 році – понад 8 тисяч.
Фото: Гал-інфо

Про це сьогодні, 1 лютого, під час прес-конференції повідомив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів, передає кореспондентка Гал-інфо.

За словами чиновника, позитивні тенденції щодо надходження іноземних і внутрішніх інвестицій свідчать також про те, що 2018 рік буде не менш успішним.

«Сьогодні питання кадрового потенціалу потрібно розглядати у двох площинах. По-перше, створення робочих місць - це прерогатива та акцент, який ми ставимо у своїй діяльності і будемо далі продовжувати нарощувати цю роботу і шляхом відкриття нових підприємстві, і створенням додаткових виробничих потужностей на вже існуючих підприємствах. Друга площина полягає в тому, що ми повинні забезпечити ці новостворені робочі місця відповідними професійними кадрами», - зазначив Роман Филипів.

Як інформує прес-служба ЛОДА, вагому роль у забезпеченні професійними кадрами, на думку Романа Филипіва, відіграють і заклади професійно-технічної освіти. Відтак Львівська ОДА наразі проводить роботу із формування регіонального замовлення.

«Ми провели серйозну роботу разом з науковими інституціями пов’язаними із тим, щоб виявити необхідну кількість найманих працівників, які потрібні для промислових підприємств. Сьогодні ми говоримо про те, що щорічно в закладах професійно-технічної освіти рівень регіонального замовлення повинен становити понад 11 тисяч учнів, які б навчались в цих закладах. Також потрібно долати стереотипне мислення, про те, що потрібно здобувати вищу освіту, навіть якщо для цього немає жодних передумов», - додав Роман Филипів.

Дирекор Департаменту також наголосив, що зараз одними з найбільш затребуваних на ринку праці Львівщини залишаються робітничі професії - промислові підприємства потребують швачок, слюсарів, водіїв, електрогазозварювальників.

Середня зарплата на Львівщині становить майже 8 тисяч гривень, - Управління статистики

«Цьогоріч ми плануємо побудувати нашу роботу на кластерному підході. Створенням таких кластерів ми хочемо об’єднати зусилля професійно-технічної освіти, вищої освіти і промислових підприємств для того, аби забезпечити відповідне укоплектування кадрами нових робочих місць, які створюються на території Львівщини», - підсумував Роман Филипів.

За даними прес-служби ЛОДА, кластери створять у сфері машинобудування, легкої промисловості, будівельної індустрії та деревообробки. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ