Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бердянську відкрили Центр допомоги жінкам, постраждалим від насильства

У Бердянську відбулося відкриття Центру допомоги жінкам, постраждалим від насильства, в оновленій будівлі, яка була відремонтована та оснащена меблями й обладнанням за міжнародними стандартами, - повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Це стало можливим  завдяки спільним зусиллям Бердянської міської ради, Міністерства соціальної політики України, Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, що діє за дорученням Уряду Німеччини, Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні.

У церемонії відкриття взяли участь заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович, заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку з офісом у Дніпрі Вольфганг Мьоссінгер, керівник проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ ʺПсихологічна підтримка та робота з конфліктамиʺ Александр Отто, заступник представника Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні Павло Замостьян, Бердянський міський голова Володимир Чепурний.

 У своєму виступі заступник Міністра соціальної політики України Наталія Федорович  наголосила на стратегічних пріоритетах у сфері реагування на домашнє насильство і насильство за ознакою статі, які умовно об’єднали у 4П:

- попередження (формування в українському суспільстві нульової толерантності до насильства та посилення готовності протидіяти його проявам);

- послуги та захист (доступ та отримання комплексних послуг, орієнтованих на потреби постраждалих осіб, незалежно від віку та стану здоров’я,  якісна професійна підтримка)ʺ

- притягнення до відповідальності (притягнення кривдника до передбаченої законом відповідальності та зміна моделі його поведінки);

 - політики (розбудова нової системи всеохоплюючого реагування на насильство, і кожен випадок має належну увагу залучених суб’єктів).

ʺКожен з нас, і я особисто, усвідомлюю свою відповідальність за зміну поглядів, свідомості та соціальних норм у своїй країні, за формування в громадянському суспільстві довіри до держави та суб’єктів, що здійснюють заходи у зазначеній сфері. Щиро радію з того, що сьогодні разом із вами відкрила Центр допомоги жінкам, постраждалим від насильстваʺ,– зазначила Наталія Федорович.

Притулок для постраждалих від домашнього насильства у Бердянську почав функціонувати у тимчасовому приміщенні ще у березні 2017 року як спільний проект Бердянської міської ради та міжнародних організацій. За цей час допомогу в ньому отримали 74 жінки та 89 дітей.

У таких центрах надають комплексну допомогу жінкам, які зіткнулися з проблемою та потребують безпечного місця перебування, де можна отримати необхідну психологічну, соціальну та правову підтримку аби відновити внутрішні ресурси і прийняти рішення щодо подальшого життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ