Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Берліні сказали, про що домовилися Меркель і Путін

Питання можливої зустрічі чотирьох країн – ФРН, Франції, Туреччини та РФ – з питання Сирії було одним із тих, що стояли на порядку денному суботніх переговорів канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Росії Володимира Путіна. Це підтвердив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт на брифінгу в понеділок у Берліні.

"Це насправді було темою переговорів з Путіним у Мезебергу. Було прийняте рішення підготуватися до такої можливої зустрічі. Але назвати терміни такої зустрічі я не можу", - сказав Зайберт.

Нагадаємо, турецький президент Реджем Тайіп Ердоган називав як дату 7 вересня.

Канцлер, за словами її прес-секретаря, сказала, що "могло б бути доцільним, якщо б Німеччина, Франція, Туреччина та Росія також обмінялися думками. Це має бути добре підготовлено. "Наступним кроком є підготовка зустрічі зовнішньополітичних радників та експертів, уточнив Зайберт.

Він також зазначив, що реальну відповідальність за досягнення політичного завершення цього конфлікту й проведення політичної трансформації в країні несуть ООН та її спецуповноважений Штефан де Містура. Є два визнаних формати – Астанинський і так звана "мала група", в якій задіяні Німеччина, Франція, Великобританія, США, Йорданія, Саудівська Аравія. Обидва вони при цьому тісно співпрацюють з де Містурою і намагаються просунути процес, яким він керує.

Що ж до пропозиції російського лідера Німеччині взяти участь у відновленні відбитих у опозиції урядовими військами районів, то "для федерального уряду зараз зовсім не час займатися цими питаннями". У даний час, підкреслив Зайберт, коли спостерігається відновлення бойових дій, посилився ризик цієї гуманітарної катастрофи в Ідлібі, треба домагатися світу, політичного вирішення конфлікту.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ