Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Білорусі скасували податок на дармоїдство

У Білорусі скасували податок на дармоїдство, згідно з яким всі працездатні, але не працюють і не платять податків жителі республіки повинні щорічно сплачувати збір в розмірі близько 250 доларів, - Кореспондент.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет, який скасовує так званий податок на дармоїдів. Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави.

"У новий Декрет не ввійшли норми про стягування з працездатних непрацюючих громадян збору на фінансування державних витрат. При цьому особи, що раніше визнавалися платниками цього збору, звільнені від його сплати", - сказано в документі.

При цьому уточнюється, що з 1 січня 2019 року непрацюючі громадяни будуть в повному обсязі оплачувати субсидовані державою послуги, але можуть бути звільнені від цього при важкій життєвій ситуації.

У серпні 2017 року Лукашенко заявив, що необхідно змусити працювати 300 тисяч громадян країни.

Податок на дармоїдів був підписаний Олександром Лукашенком в квітні 2015 року. Згідно з ним, всі працездатні, але які не працюють і не платять податків протягом шести місяців жителі республіки повинні щорічно сплачувати збір в розмірі близько 250 доларів. У лютому 2017 року стало відомо, що збір сплатили близько 46 тисяч білорусів з 470 тисяч, яким було направлено повідомлення.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ