Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Білорусі заявили про "перехоплення" дрона з України

У Білорусі заявили, що гомельські прикордонники начебто перехопили український безпілотник. Про “перехоплення” повідомили у Прикордонному комітеті Білорусі.
Фото Держприкордонслужба

“Інцидент стався 2 листопада за 1 кілометр від білорусько-українського кордону в Гомельському районі. Білоруський прикордонний наряд під час несення служби помітив квадрокоптер, що прямує з української сторони на територію Республіки Білорусь. Вжитими заходами дрон удалося примусово посадити”, — йдеться у повідомленні.

Прикордонники стверджують, що аналіз даних картки пам'яті безпілотника підтверджує факт його запуску з української території, пише Суспільне.

“Встановлено, що квадрокоптер використовувався українськими воєнізованими підрозділами на кордоні з Республікою Білорусь”, — наголошують білоруські прикордонники.

За їхніми словами, вміст виявлених фото та відеоматеріалів начебто свідчить, що дрон “був обладнаний системою інфрачервоного бачення, застосовувався для тренувань переміщення та скидання вибухових пристроїв, а також ведення розвідки та зйомки технічних засобів охорони кордону на території Республіки Білорусь”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ