Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Чернігові "туристичний бум" - готелі забиті тітушками

Напередодні виборів усі місця в готелях Чернігова зайняли приїжджі чоловіки спортивної статури, які на рецепціях записуються як спортсмени чи туристи.Про це повідомив кореспондент Укрінформу.

"У нас усі місця зайняті, поселилися спортсмени", - відповіла адміністратор одного з готелів.

Методист Чернігівського обласного інститут післядипломної педагогічної освіти ім. Ушинського Регіна Гусак розповіла, що не змогла поселити в готелі запрошених ще півроку тому на семінар викладачів.

"Скрізь була одна й та сама відповідь: вибачте, ви що не знаєте про вибори у 205 окрузі? Всі місця зайняті. Не зрозуміло, який тут взаємозв’язок?" – зазначила . Учасників семінару їй довелося селити в гуртожитку.

"Спортсмени" ж, які проживають в готелях, кажуть, що приїхали в місто не на змагання, а як туристи. Однак, архітектурно-історичний заповідник "Чернігів стародавній" не може похвалитися напливом відвідувачів. Екскурсоводи кажуть, що їх кількість не збільшилася.

Натомість приїжджих "спортсменів", нерідко на чолі з народними депутатами, в останні дні перед виборами можна частенько побачити під міським управлінням міліції. Одні його штурмують, вимагаючи об’єктивного розслідування справи про гроші та зброю в затриманій нещодавно автівці, інші розповідають, що новий начальник міліції - житель Севастополя і призначений в Чернігів для фальсифікації виборів. Останній, щоправда, зустрічей з "гостями" уникає.

Окрім "туристів" і "спортсменів", у Чернігові можна зустріти бійців окремого батальйону спецпризначення "Донбас". Вони поселилися у хостелі. Кажуть, що приїхали для підтримки свого кандидата Тараса Костанчука. Хоча дехто навіть прізвище його плутає, називаючи Костянтиновим.

На допомогу чернігівській міліції у місто прибули бійці Нацгвардії і спецбатальйону "Кіровоград". Разом з місцевими правоохоронцями вони патрулюють місто.

За словами Івана Стойка, керівника спеціальної групи МВС, присланої в Чернігів для підсилення, міліція з інших регіонів України продовжує прибувати в обласний центр. В їх числі - всі спеціалісти, які можуть бути потрібні під час проведення виборів, у тому числі, вибухотехніки.

Як відомо, проміжні вибори до Верховної Ради України по 205-у округу призначені на 26 липня. Участь у перегонах бере 91 кандидат. Напередодні правоохоронці вилучили в місті великий арсенал зброї і вибухівки, завезеної з зони АТО.

Укрінформ

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ