Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Чернівцях очікують на обвал цін на нерухомість

У Чернівцях очікують на обвал цін на нерухомість. Про це повідомили Новини Буковини.

Причина така - одночасно в усіх районах міста зводиться безпрецедентна кількість новобудов. Раніше на ринку були в основному місцеві забудовники. Нині розпочали будівництво львів'яни, франківчани і кілька хмельницьких компаній. Плюс до того активізувався пошук земельних ділянок під будівництво житла.

Отже, ні для кого не є секретом, що по купівельній спроможності лідирують заробітчани. Але якщо пропозицій стане в рази більше, тенденцію чого спостерігаємо сьогодні, то що буде з попитом? Замороження будівництва чи здешевлення квадратних метрів?

Одна з немісцевих компаній поділилася цікавою інформацією - квадратний метр житла при будівництві їм коштує 5 тисяч гривень. Тобто при ціні 8 тисяч гривень їхній заробіток становить 3 тисячі гривень і їх це цілком влаштовує. Це при тому, що сьогодні ціна квадратного метру на ринку коливається від 11 тисяч до 25 тисяч.

Обвал цін торкнеться і вторинного житла, яке відсутністю автономного опалення серйозно уступає сучасним новобудовам. На сьогодні це лише питання часу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ