Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Держархіві Львівської області розпочали реставраційні роботи

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
Ремонт здійснюють в межах обласної Програми пріоритетних інфраструктурних проєктів у 2023 році. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Роботи розпочали з огляду на річні витрати ресурсів електроенергії та теплової енергії, а також нерівномірний розподіл тепла у архівних приміщеннях.

Проєктно-кошторисну документацію розробили ще у 2021 році, однак цьогоріч вона зазнала змін. У вересні поточного року ПКД відкоригувала проектна організація ТзОВ «Макро-Будомат». Укрдержбудекспертиза виконала експертизу проєкту. 

Торги на виконання будівельних робіт відбулися. З підрядною організацією підписана угода. ТзОВ «Техноклас» приступили до виконання робіт. Площа реставрації приміщень становить 3389,90 м2. 

Т.в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської ОДА – Роман Дуля спільно з директоркою архіву – Іриною Мартенс обговорили перший етап робіт. Як зазначив в ході робочої зустрічі Роман Дуля, характер запланованих робіт на 2023 рік – виконати реставрацію автентичних дерев’яних вікон та замінити ті, які не зберігають тепло, укріпити віконні та дверні прорізи, усунути причини грибкового ураження внутрішніх стін.

Окрім того, підрядник модернізує систему інженерних мереж. Зокрема, проведуть роботи з демонтажу внутрішньої старої системи опалення з опалювальними приладами, змонтують внутрішню нову систему опалення та замінять старе обладнання на енергоощадне. 

Довідково:

Державний архів Львівської області забезпечує доступ до інформації громадян. Працівники архіву оцифровують документи та створюють бази даних онлайн, з якими можна ознайомитися на офіційному сайті Державного архіву Львівської області https://archivelviv.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ